Математичні навички наприкінці 1 класу.

OIG (22) Математика є фундаментальною наукою, яка супроводжуватиме дітей у кожному класі школи та знадобиться в дорослому житті.

Математичні навички, якими мають володіти учні наприкінці 1 класу початкової школи.

 

ДОДАВАННЯ / ВІДНІМАННЯ В МЕЖАХ 10 ТА ПРОСТІ ЗАДАЧІ

Якщо ваша дитина закінчила перший клас, одним із її ключових математичних досягнень мають бути навички додавання і віднімання чисел у межах 10. Це ті базові операції, які закладають міцний фундамент для подальшого вивчення математики.

Сподіваємося, що ваша дитина легко називає склад кожного числа (тобто може замінити одне число парою чисел, наприклад: 8 – це 5 і 3, 4 і 4, 6 і 2, 1 і 7).

Ця навичка стане в пригоді під час засвоєння (у другому класі) способів додавання і віднімання чисел із переходом через десяток, як от 8 + 6, 13 – 4 (це найскладніша тема другого класу).

 Тобто вже наприкінці 1 класу дитина повинна машинально називати результати додавання і віднімання чисел у межах 10.

Також першокласники почали знайомство із числами в межах 100: навчилися їх читати й записувати, утворювати з десятків і одиниць. Ці вміння розширюють їхнє сприйняття чисел загалом і готують до роботи з більшими числами в майбутньому.

У першому класі діти також навчилися порівнювати числа в межах 100, що є важливою навичкою для розуміння співвідношення та порядку чисел.

А ще першокласники практикувалися у виконанні додавання і віднімання двоцифрових чисел на основі нумерації. Це такі прості випадки, як 24 + 1, 35 – 1, 40 + 6, 57 – 7, 70 + 20. Якщо такий принцип засвоєний, це означає, що дитина розуміє ідею десяткової системи числення. На початку наступного навчального року ці випадки обчислень будуть поглиблюватися, але перекинувши надійний “місточок” із першого класу така робота буде простішою й успішнішою.

Також у першому класі учні навчилися розв’язувати прості задачі із запитаннями “Скільки разом?”, “Скільки залишилося?”, “Скільки стало, якщо збільшили/зменшили на…?”, “На скільки більше/менше?” Ці навички дуже важливі для розвитку логічного мислення та вміння застосовувати математичні знання в повсякденному житті.

OIG.qKHayN_tjZUrWH Математичні сходинки. Веб-ресурс НУШ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>