Організаційні батьківські збори. 1клас

Родинна зустріч 1 клас

Батьківські збори “Родинна зустріч”    2023-08-30_191347

 

 

 

План зустрічі СЛАЙД 2

  1. Психологічне налаштування «Вінок почуттів»
  2. Знайомство з класним колективом
  3. Організаційні питання
  4. Вправа «Сторітелінг». Урок метелика
  5. Рефлексія.

І Налаштування «Вінок почуттів» СЛАЙД 3

Шановні мами! На слайді ви бачите український вінок, кожна квітка якого передає почуття.

Ваша дитина йде у 1 клас. Оберіть почуття, що найбільше переповняє вас від цієї думки зараз. Назвіть його. (Радість, сум, задоволення, гнів, хвилювання, тривога, страх, гордість, переживання, стомленість, захоплення, щастя, впевненість…)

ІІ  Мотивація СЛАЙД 4

Один із ключових компонентів концепції Нової української школи є педагогіка партнерства – педагогіка, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і родиною; спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками.

Онлайн навчання під час епідемії та військового стану відкрило нові форми співпраці з батьками як:

  • індивідуальні зустрічі з учителем в чатах, а не в кабінеті
  • спілкування в групах через месенджери, а не на шкільних зборах
  • взаємодія через електронну пошту, а не щоденник.

ІІІ Знайомство СЛАЙД 5

  1. Розповідь про гімназію, про себе

Працівникам нашого закладу освіти дуже приємно, що Ви довірили свою

дитину саме нам. Тут працюють відкриті і компетентні педагоги, які здатні навчати та розвивати здібності ваших дітей.

Наступні 4 роки ми будемо тісно співпрацювати, вирішувати спільні задачі, створювати дружній колектив. Цьому сьогодні присвячена наша перша зустріч.

  1. Розповідь про колектив учнів СЛАЙД 6

В нашому класі – 19 уч. Серед них 8 дівчат, 11хлопців. Роки народження 2016-2017.

Війна розкидала нас по різних містах України та різних країнах Європи:

Бердянськ – 5уч

Запоріжжя – 4уч

Україна – 1уч

Закордон – 9уч

Всі ми мріємо зустрітися в рідному вільному Бердянську, в рідній гімназії, за партами в кабінеті

Є учні з багатодітних родин, з родин учасників бойових дій

Деякі пишуть правою рукою, а хтось лівою.

  1. Очікування батьків від початкової школи СЛАЙД 7

Що ви бачите на наступному слайді? Саджанець – це наш клас. Діти, яких ви за попередні роки приготували до відкритого ґрунту – навчання в школі. Сьогодні ми разом висаджуємо його в родючий ґрунт нашої любові, поваги, вихованості, взаєморозуміння, щирості, доброзичливості.

Для кожної родини важливий момент вступу дитини до школи. Готуючись до цього, ви, напевне, уявляли, що для вашої родини є особливо важливим під час навчання. Зараз у вас є можливість сказати або написати в чаті свої побажання та очікування на найближчі 4 роки.

  • Відгадайте загадку. Що у всіх людей є? (ім’я) СЛАЙД 8
  • Розкажіть про свою дитину 2-3 словами

Батьки по черзі представляються. « Я … , мама Оленки. Вона … (2-3 слова, які найкраще характеризують дитину).

Хвилинка рефлексії

-Хто зможе сказати, кого у нас більше дівчат чи хлопців?

– Чи є у вашої дитини в класі тезки?

– Кого з батьків звати так, як і вас?

ІV  Організаційні питання СЛАЙД 9-10

  1. Дякую за відповідальне ставлення до документації, вчасне заповнення анкет про дітей для електронної системи обліку учнів
  2. Для учнів України важлива рідна українська мова. Тому тим учням, хто навчаються за кордоном і на тимчасово окупованій території, бажано виходити на урок і чути пояснення українською мовою. Якщо немає такої можливості, передивляться уроки в запису. Розумію, дитині важко навчатися в двох школах. Ви, як партнер учителя і дитини, допомагаєте у розв’язанні цієї проблеми: може не всі завдання, може не щодня, може на вихідних. Може свій варіант.

Дитину не перевантажуємо, але навчаємо. Звертайтеся до мене особисто, буду допомагати, чим можу

  1. Виховуємо організованість і відповідальність. Підготувати робоче місце разом з дитиною, зібрати всі навчальні речі в одному місці, щоб дитина самостійно могла швидко знайти олівець, зошит тощо
  2. На кожному уроці потрібні будуть зошити з друкованою основою, кольорові олівці. В зошитах будемо писати простими гострими олівцями. Тому гумка і точилка теж лежать поруч під час уроку.
  3. Дрібна моторика пальців у шестирічних дітей слабо розвинута. Тому письмо майже у всіх нелюбимий предмет (крім любителів малювати). Щоб допомогти розвинути: розмальовувати розмальовки, ліпити, різати ножицями, плести косички зі стрічок
  4. Навчання у другу зміну з 12.00.

“В умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації іншого характеру безперервна тривалість навчальних занять при організації дистанційного навчання в синхронному форматі не повинна перевищувати для учнів:

1–2 класів – 2 навчальних занять по 30 хвилин або 3 – по 20 хвилин;

  1. Предмети, які вивчаємо в 1 класі: Українська мова = навчання грамоти : читання + письмо, математика, я досліджую світ, англ мова, мистецтво = музика + малювання, технології =дизайн, фізкультура
  2. Правила чату. Він створений для зв’язку учителя з батьками. Зайва інформація (вітання зі святами тощо) не потрібна
  3. 1 вересня – один урок «З днем народження, 1 клас!» о 8.00

V Вправа Сторітелінг. (Читання з передбаченням) «Урок метелика»

СЛАЙД 11-12

Якось у коконі з’явилася маленька щілина. Крізь неї поступово почав пробиратися метелик, який хотів нарешті розправити свої крильця. Людина, проходячи в той момент повз, почала спостерігати за цим дійством. Минула година, дві, три, після чого метелик вирішив покинути свої зусилля. Щілина залишилася такою ж маленькою.

  • Що, на вашу думку, зробила людина?

Тоді людина вирішила допомогти. Взяла ніж і розрізала кокон. Метелик легенько вийшов з нього, але його тільце залишилося слабким та немічним, а прозорі крила майже не рухалися.

Людина продовжувала спостерігати, чекаючи, що ось-ось крила маленького розправляться й зміцніють, і він зможе взлетіти. Цього так і не сталося!

  • Що ж сталося з метеликом, на вашу думку?

Все своє життя метелик волочив по землі слабке тільце і нерозправлені крила. Він так і не зміг літати.

А все тому, що людина, бажаючи допомогти, не розуміла головного: зусилля, які треба докласти, щоб пробратися через вузьку щілину кокона, необхідні метеликові. Тільки так рідина з тіла переходить у крила, надаючи їм потрібну силу. Лише після цього він зміг би літати. Життя змушувало метелика докладати зусиль, перш ніж залишати свою оболонку. Бо саме це загартовує його і дозволяє рости й розвиватися.

Зусилля – це те, що найбільш потрібне нам у житті. Якби нам можна було жити, не зустрічаючись із труднощами, ми були б обділені. Ми не змогли б бути такими сильними, якими є зараз. І ніколи не змогли б літати.

VІ Підведення підсумків зустрічі СЛАЙД 13

  • Які думки з’явились протягом або в кінці зустрічі? Поділіться ними.
  • Сподіваюсь, ми разом допоможемо нашим паросткам вирости з міцними крилами і щирим серцем, з метою в житті і наполегливістю її досягти, з любов’ю до родини, рідного міста, Батьківщини

VІІ Рефлексія. «Вінок почуттів» СЛАЙД 14

Шановні мами й татусі! На слайді ви бачите вінок з почуттями, позитивними й негативними, котрі може відчувати людина.

Оберіть почуття, що найбільше переповняє вас в кінці нашої зустрічі. Назвіть його. (Радість, сум, задоволення, гнів, тривога, страх, гордість, переживання, стомленість, захоплення, щастя, впевненість, хвилювання,…)

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>